Yoga har kraften att förändra, det påverkar dig och din omgivning positivt! Yoga har mycket stor betydelse för vårt fysiska och psykologiska välmående.  Idag är yoga erkänt som vetenskap i Sverige, är t o m ämne på universitet (Karolinska Institutet).

Vi erbjuder flera former av yoga – från lugna meditativa stunder till fysisk ansträngande pass. Vi finns till för våra yogautövare och utgår från att alla har olika utgångspunkter och behov.  Det finns mycket forskning över yogans fantastiska effekter:

  • ökar syresättningen av blodet, renar blodet
  • stimulerar matsmältningsorganen, njurar och levern
  • minskar och lindrar värk i kroppen: nacke och rygg
  • minskar blodtrycket, samtidigt som blodflödet till hjärtat ökar
  • påverkar positiv körtlarna i det endokrina systemet, hormonerna
  • påverkar positiv hjärnan: ökat fokus,  koncentration, arbetsminne
  • minskar stressen och depression
  • förbättrar sömn och saker som .
  • minskar ängslan, oro och irritation, PMS besvär
  • Stimulerar din kreativitet

Våra yogaformer

Strong flow (Dynamisk): Det är en fysiskt ansträngande typ av yoga som har till mål att öka utövarnas andliga medvetenhet. Lektionerna blandar kraftfulla asana, pranayama och och meditation med diskussioner om yoga, mantra/chanting och musik.

Slow flow är en mjuk avslappnande pass,  lugnare tempo, med mjuka flödande rörelser, avslappnande musik,  som passar bra för dig som vill inte ha mycket kraft och dynamik i rörelserna. Pranayama (andningsövningar), meditation och än längre avslappning

Hathayoga är den mest kända formen av yoga, en mjukare form av fysisk yoga där man inte är bunden till en fast serie av rörelser. Vi sitter i positionerna länge. När du tränar Hathayoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla.

Yinyoga

Yin är en lugn, meditativ form av yoga som består av en blandning utav klassisk Hathayoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation (mindfulness). Vi stannar i positionerna under en längre tid (3-5 min). Musklerna är avslappnade för att man ska komma åt att töja bindväv, leder och ligament i höfter, bäcken och ryggslut.

Mediyoga / Medicinsk yoga är en terapeutisk form av Kundalini yoga, utvecklad av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm (IMY). Yogaprogrammen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utöva dem. Programmen består av medveten andningsträning, mjuka fysiska övningar, avslappning, meditation och samtal.

Medicinsk Poolyoga är en terapeutisk yogaform där vi kombinerar vi vattnet med yogans fördelar i en 30 grader varm bassäng. Att yoga och meditera i vatten hjälper till att utföra övningar som kan vara mycket svåra på land, samt är avslappnande och gör det lättare att släppa taget och meditera. Kombinationen av att vara viktlös och arbeta med andningen och djupa sträckningar ger bra resultat eftersom många har svårt att slappna av i musklerna. Rörelserna blir mjukare eftersom vattnet bäddar in dig och gör dina rörelser långsammare.

Familjeyoga Kom och prova yoga tillsammans, mamma, pappa, barn, farmor, morfar, kusiner, syskon, kompisar. Vi gör enkla men kraftfulla övningar för att stärka relationer, öka koncentrationen och kroppsmedvetenheten. Både vuxna och barn behöver redskap för att kunna hantera stress och hitta en inre, lugn plats. Barnen är mellan 4-10 år

 

Kurser

Basic yoga är en 4 tillfälle som är förberedande för dynamiska öppna klasser (Hatha, Vinyasa, Jivamukti). Kursen lämpar för dig som är nybörjare , vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer även att lära dig använda props (yogatillbehör).

Varje tillfälle har vi fokus på olika asana grupper:

1 – Stående -stabilitet and kontakt med jorden

2 – Sittande positioner – framåtböjningar, höfttöppnare, twist (rotationer) , släpp det som har varit

3- Bakåtböjningar, öppna upp mentalt för framtiden –

4- Inversioner, andning, meditation

I denna kurs lä du dig hur du ska anpassa och använder props ( block, bolster, yogabälte) i din yoga praktik

Personlig yogaträning

Med personlig yogaträning får du hjälp att hitta in i yogan och utöva den form som passar dina mål och förutsättningar. Upplägget anpassas efter dina behov och kapacitet och är i linje med din nuvarande fysisk och psykisk kondition. Tillsammans sätter vi ihop ett yogapass som är anpassat just för dig. Vi går noggrant går igenom det och du får dokumentation så att du kan träna själv hemma!